Katthotellet Villa Minnet

Katthotellet Villa Minnet – varför det?

Ja, varför döper man ett kattpensionat till just Katthotellet Villa Minnet? Det kunde ju ha hetat precis vad som helst och något måste man ju faktiskt också välja när man registrerar ett företag.

Till att börja med så kunde det ju ha hetat Kattpensionatet Villa Minnet. Eller katthotellet Villa Minnet.

Nej – vi vägde de där två mot varandra och kom fram till att det sistnämnda kändes modernare. Vi ville ju förmedla den känslan. Nytt, fräscht och samtidigt med en modern touch av nybygge och av att kunna boka och betala online. Inget krångel. Precis som ett hotell för människor!

MEN – varför just Villa Minnet?

Om man går in i huvudbyggnadens dörr så kan man se följande skylt ovanför sitt huvud:

Willa A.B.  Minne - katthotellets namngivare

Den här skylten berättar i sig en historia som påbörjades år 1909 – året då huvudbyggnaden byggdes. Förkortningen A.B. står för namnet Axel Boström.

Axel Boström

Denne man var dåtidens direktör på LM Ericsson och hade en gård i Södra Sollentuna vid vilken en man vid namn Anders Jönsson var förvaltare. Anders Jönsson förvaltade gården tillsammans med sin fru Pernilla och deras fyra döttrar. Direktör Boström gick sedermera bort i en bilolycka år 1909 och hans änka skänkte då marken som katthotellet och allt annat nu står på till familjen Jönsson. Familjen fick även en ko, en gris och en massa höns. Hönshuset står kvar än idag och man kan fortfarande se den lilla luckan där hönsen gick in och ut.

Varför heter då huset det som det heter? Fru Jönsson ville att direktör Boström skulle bli ihågkommen. Hon ville att det hus som uppfördes här skulle vara ett minne till Axel Boström och således fick huset namnet Willa A.B. Minne. Hemmet har även kallats ”Minnet” så länge släkten Jönsson har kunnat minnas.

Utan att gå in på än mer detaljer (vilket vi gjort ändå :-)) så var huset kvar i samma släkts ägo under tre generationer fram till år 2006, då vi, Nicholas och Lotta, köpte detta fantastiska hus med allt därtill.

Huset har sedan dess varit oss kärt som Villa Minnet – en modern twist av den något gamla skrivningen. Vad blev då mer självklart än att skaffa sig domänen www.villaminnet.se och att namnge kattpensionatet till Katthotellet Villa Minnet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *