Katthotellet Villa Minnet

Tiden flyger! Vecka 46 är till ända! Specialfärg?

Ja, tiden flyger kan man lugnt påstå. Tiden för färdigställandet av katthotellet börjar nu närma sig. Det går liksom att ana slutet nu! Mot slutet av nästa vecka så räknar vi med att bygget står klart. På veckans bild kan ni se hur, i princip, alla kattrummens snickerier är så gott som färdigställda förutom att de ännu inte fått nätväggar.

Man kan nu tydligt ana hur slutresultatet kommer att se ut. Varje rum har egna skiljeväggar upp till lite över en meters höjd. Därefter kan ni se delskiljeväggar som går ända upp till tak. Detta för att våra gäster ska kunna använda hela rummets höjd utan att känna sig störda av sina grannar när de vill ha det lite mer privat. Vi har valt att inte ha hela skiljeväggar ända upp till tak för att på så vis få in maximalt ljusinsläpp.

Det mesta är nu grundmålat. Vår härlige målare berättade för oss att han kontaktat dem som hjälpt till att måla och färdigställa Stockholms Katthems nya lokaler i Nacka för att ta reda på vilken färgtyp de använde där. Tydligen så finns det en färg speciellt framtagen för ändamålet i just djurhållningssammanhang. Den färgen använder vi nu också för slutstrykningen inomhus. Vi får återkomma med märke och egenskaper senare.

I slutet av nästa vecka kommer förmodligen slutmonteringen av de fasta klösträden att ske samt en del slutpyssel inne och ute. Vi är otroligt spända på att få se och visa slutresultatet! Därefter följer sedan en period på någon vecka med finjustering, intrimning och designarbete och sedan ska det vara klart!

I andra nyheter så är katthotellet helt fullbokat över hela jul- och nyårsperioden. Vi förväntar oss över 20 olika kattgäster under denna period!

Katthotellets gästrum tar form

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *