Katthotellet Villa Minnet

Höjd, naturkänsla och frisk luft provkörs

Då var det måndag igen – som ett par andra bloggposter har börjat. Måndagen efter andra advent och den stora skillnaden är att det faktiskt inte hände något idag. Det känns både skönt och bitterljuvt i samma paket. Det har varit en upplyftande känsla att få se det här lilla kattpensionatet förverkligas från måndag till måndag. Från tanke till verklighet – att få se ens idéer komma till liv och att få göra något som man brinner för är otroligt kul.

Andra advent spenderades i finslipandets anda genom att göra klart de två uteplatserna. Här kavlade vi upp ärmarna och byggde lite själva utefter skisser och idéer vi haft. Grundtanken var att utemiljön ska vara lite lagom rustik och oöm med inredning gjord av rejäla saker – en naturlig utemiljö med nivåer som katter älskar. Vi fällde björk. Vi kapade till hyfsat stadiga bitar av vällagrad tall. Vi byggde ett par stadiga plattformar och kapade upp brädor som fungerar som stegar.

Funktionstester utfördes med vår egen inspektör, Trenton, den Norske Skogkatten – en stabil bit på över 6 kg som intog stegen och äntrade plattformen på cirka 2 meters höjd. Testet uppför gick utan problem men vid nedgång upptäckte vi att ett trappsteg saknades längst upp genom att Trenton sladdade på tassarna tills han hittade rätt. Detta vitala lilla steg syns ej på bilden men är nu tillagt och genomtestat. Det som var mycket positivt var att Trenton vägrade gå ner innan vi mutade honom med lite andra-advents-godis. Han hade helt enkelt hittat en plats att trivas på! Plattformen har plats för 2 gäster och vill man mysa så går det alltså utmärkt att spinna ikapp här uppe.

Det enda som återstår nu är gästerna och de börjar anlända på torsdag nästa vecka. Ni är varmt välkomna och vi ser fram emot att träffa er!

Högsta och bästa platsen på uteplatsen

Trenton provkör högsta och bästa plattformen på uteplatsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *