Katthotellet Villa Minnet

En lekfull och väldoftande gäst lämnar oss

Precis när man blivit riktigt nöjd med kylan och den vita snön som lyste upp kvällarna så vänder allt och nu är det mossa, gyttja och kladd istället! Inte för att det inte är skönt med mildare väder men det får andra konsekvenser inomhus har vi märkt. Vår egen norske skogkatt Trenton har för vana att gå in och ut otaliga gånger varje dag och för varje gång han kommer in så lämnas det ett 10 meter långt, gyttjigt, tasspår från luckan till matskålen. Efter tillräckligt många dylika vändor så har faktiskt golvet ändrat färg helt och hållet på denna sträcka. Det ger åtminstone lite motion till husse och matte som får rasta golvmoppen!

Imorgon är det många utcheckningar och den gäst som invigde katthotellet den 18:e december lämnar oss. Iris har under de här mer än 2 veckorna hunnit bli en riktig kompis till oss alla. Hon är en 11 månader gammal Birma som är så kram- och kärvänlig att det kommer att bli svårt att skiljas från henne. Det är som att lyfta upp en liten mjuk och varm ekorre som genast börjar spinna i famnen. Det härliga och speciella särdraget är att Iris, på något oförklarligt vis, alltid doftar aningen parfymerat i pälsen. Vi har verkligen funderat över hur det här går till. Ingen av oss bär parfym vanligtvis och ingen annan katt doftar så här gott så det kan inte heller vara inredningen som ger doften. Det måste vara Iris själv har vi kommit fram till och detta gör givetvis att det är oändligt mysigt att borra ner näsan i pälsen på henne!

Vi kommer att sakna Iris otroligt mycket och vi hoppas på att få ha henne hos oss i framtiden!

Lilla 11-månaders Iris - den härliga Birman

Lilla 11-månaders Iris – den härliga Birman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *