Katthotellet Villa Minnet

Tandsten och hotellvistelser

Idag var vi hos veterinären för att få vår egen norske skogkatt, Trenton, undersökt för tandsten. Vi måste erkänna att vi är lite hönsiga vad gäller hans hälsa och då vi såg att tänderna kanske kunde behöva en tillsnyggning så åkte vi iväg. Det hela slutade med att vi fick tandkräm ordinerat. Tandstensborttagning låg längre bort på horisonten och Trenton drog en lättnadens suck när han fick kliva ur kattburen hemma på tomten.

Väl hemma så upptäckte han katthonan Arwen på katthotellets ena uteplats och svansade upp för att kolla läget. Det blev en familjär sniffning medelst höga svansar och en betydande mängd kinddragningar på burgallret av båda parter. Ingen kunde motstå att lämna sin doft efter sig. Ibland kan man undra vad som försiggår i ett katthuvud men det är skönt att se hur katter som till en början inte gillar andra katter, helt enkelt vänjer sig.

Vi vet definitivt att vår Trenton har blivit en mer accepterande katt efter att vi byggde vårt katthotell och vi ser, nästan utan undantag, att de gäster som inte varit på katthotell tidigare eller som inte har träffat andra katter så mycket, nästa alltid blir lugnare och mer harmoniska bland sina likasinnade. Det går nästan att konstatera att katter lär sig en hel del av att bo på kattpensionat!

Arwen känner sig bekväm

Arwen känner sig bekväm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *