Katthotellet Villa Minnet

Den äldre katten

Det är något speciellt med äldre katter. De är så lugna, harmoniska och härliga. Det känns verkligen som om de tar till vara på alla tillfällen att njuta. Vi har nu haft ganska många gäster hos oss men endast ett fåtal har tillhört, med kattmått mätt, de riktiga seniorerna. Vi hittade en intressant tabell från Agrias hemsida (bilden) där en katts ålder jämförs med motsvarigheten till en människas ålder.

Igår checkade vår hittills äldsta gäst in. Sotis, som är 16 år, är alltså 80 år om man nu skulle jämföra med en människa. Precis som vi har vant oss vid med äldre katter så är Sotis absolut inget undantag. Den här härliga kattdamen kom till oss alldeles nybadad och väldoftande och härlig i pälsen. Hon älskar sin favoritborste, hon älskar att svansa efter oss och vi har haft fullt upp med att gosa med henne när vi städar uppe i katthotellet. Pratig är hon också och det bara bidrar till charmen!

Äldre katter är givetvis inte lika spänstiga som de en gång varit och eftersom Sotis tycker om utsikt och för att det är lite högt att hoppa upp till fönstret så har vi nu satt in en liten stege så att hon själv kan välja när hon vill sitta på fönsterblecket och drömma om att fånga det ena eller det andra som rör sig där utanför. Vi tror att Sotis kommer trivas hos oss – vi tycker jättemycket om att ha henne här!

Sotis

Sotis

Åldersjämförelse katter och människor

Åldersjämförelse katter och människor

En tanke om “Den äldre katten

  1. Ajse Brandhildh

    Älskade snällaste Sotis som varit med sedan jag var 9-år. <3
    Vad härligt att hon trivdes hos Er och att Ni trivdes med henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *