Katthotellet Villa Minnet

Det smaskas och gnaskas!

Vi har ganska exakt 70 st matskålar på katthotellet. När det är fullbelagt som det är nu så roterar vi vid varje tillfälle (förmiddag och eftermiddag) cirka 30-35 skålar. Vi byter alltid alla skålar vid alla tillfällen oavsett om maten eller vattnet gått åt för att undvika smuts och beläggningar. Katter är rena djur som uppskattar just renlighet och det är viktigt att detta efterlevs. Det betyder också att det varje dag nu på sommaren går cirka 70 st matskålar i vår diskmaskin!

Gillar man statistik så är det relativt lätt att räkna ut hur mycket mat våra gäster gnaskar och smaskar i sig! Säg att vi har 11 katter i snitt nu under våra 2 intensiva sommarmånader och att varje katt äter cirka 1 dl mat morgon och kväll så ger det 2,2 kg per dag för hotellet. Per vecka blir detta 15,4 kg mat som i sin tur ger 61,6 kg mat på en månad. Med andra ord så äter våra vackra och hungriga pälsbollar sig igenom hela 123,2 kg mat under sommarrushen! Tur då att man har 70 matskålar! Vi ska inte ens börja prata om hur mycket sand som det krafsas och grejas i!

I ett helt annat ämne så vågade sig katten Sture ut ur sin holk idag! Det är inte en liten bedrift med tanke på att Sture mest har bevakat golvet och holkens insida under sina två första dagar hos oss. Sture må vara blyg men vi börjar se att han har aptit när det gäller och när man tar sin tid! Gottiga Whiskas-tabletter uppskattar Sture också. Vi får se om morgondagen erbjuder gosedags på Stures villkor. Såsom Sture uppskattar.

Ha en härlig kväll från oss på katthotellet!

Sture

Sture – den silkeslene, blyge och hungrige!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *