Katthotellet Villa Minnet

En av många fördelar med kattpensionat

Att ha sin katt på kattpensionat har många fördelar – den allra viktigaste är förstås att du kan åka iväg på din efterlängtade semester och veta att din katt blir omhändertagen på allra bästa sätt. Det finns dock en annan viktig aspekt och det gäller framförallt om du har en utekatt. Eftersom du oftast inte vet hur mycket din katt kissar eller hur avföringen ser ut (de går ju oftast på ”lådan” utomhus). Vi hade tidigare i år en gäst där vi uppmärksammade att hennes katt kissade lite väl mycket och det kan ju vara ett tecken på njursjukdom eller t o m diabetes vilket vi påtalade för henne vid utcheckning och hon tog klokt nog sin katt till veterinären för en kontroll. När hon nyligen hade sin katt här igen så tackade hon för att vi hade uppmärksammat detta, för mycket riktigt hade katten fått njurproblem och går nu på specialdiet. En ack så viktig fördel med kattpensionat med andra ord.

En katt som dricker och kissar mycket kan också vara tecken på diabetes och just nu har vi en söt kattkille här, Mozart, som vi ger insulinsprutor till morgon och kväll. Det är härligt att se att med rätt medicinering så kan en katt leva precis som vanligt – vilket Mozart är ett tydligt tecken på! 🙂

Mozart

Mozart

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *