Katthotellet Villa Minnet

En kvarterets kämpe och ägare!

Ibland får vi in hankatter där man genast känner att det finns en alldeles extra form av dignitet. Det är inte ofta det händer men vi märker faktiskt ganska direkt att det handlar om äldre hankatter som äger och har ägt sitt kvarter!

De här livsvana och mycket bekväma hankatterna utstrålar en aura av säkerhet som faktiskt ganska få gör och det är riktigt kul när vi identifierar dem. Det tar verkligen inte lång tid. De har ofta ärr på nosen och på öronen efter alla duster i grannskapet och de är ofta runt 10 år eller äldre. Gemensamt för dem alla är att de inte har något som helst problem att gå ut ur sin bur när de kommer hit. De är bekväma med en gång och de är aldrig aggressiva mot varken människor eller andra katter. De är alltid tillgivna oss.

Vi tror att detta beror på ett ordentligt mått av, sedan länge, bekräftad självsäkerhet. Det är egentligen inte svårt att dra en viss parallell till hur vi människor skulle fungera givet samma förutsättningar. Kvällens sällsynta och underbara representant för detta trygga släkte är Lusse. 12-årige Lusse knatar rakt in i hjärtan med sitt sätt att visa hur fint en katt kan bära ålder.

Lusse

Lusse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *