Katthotellet Villa Minnet

En söt liten matvägrare

Här är Pi Qiu – en enormt söt kisse vars husse och matte är från Kina och som är där på besök just nu. Pi Qiu åt inte alls på tre dagar när han kom och det blev vi förstås väldigt oroliga över. Vi försökte med allt – olika sorters torrfoder och en mängd olika blötmatssorter. Vi köpte t o m tonfisk och gav honom. Inget gav resultat och vi började bli väldigt oroliga för hur vi skulle lösa detta problem. Vi har aldrig förut varit med om detta. Det normala är att aptiten brukar komma igång efter ca ett dygn om det är en katt som tycker det är lite jobbigt att bli lämnad på pensionat. En katt som inte äter är det betydligt värre med än t ex en hund som inte äter. Vi konsulterade med vår veterinär och de tyckte att vi borde åka in med honom. Sagt och gjort – veterinären tog blodprover och gav dropp. Som tur var det inget fel på honom och han fick en tablett som skulle ge honom aptiten tillbaka. Väl hemma igen så startade operation matning. Vi smetade in honom på kroppen med extra god och näringsrik veterinärmat så att han blev tvungen att tvätta sig och på så sätt få i sig maten. Ni kan ju förstå hur rummet såg ut efter det… :-). Det enda vi kan tänka oss som anledning till detta är nog att han helt enkelt saknade sin husse och matte… Vi är så glada att vi har fått igång hans aptit och nu äter han som han ska och vår oro för honom har lagt sig.

Pi Qiu

Pi Qiu

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *