Katthotellet Villa Minnet

Ordning och reda i Atos rum!

Ibland, när man kommer in och ska städa rummen på morgonpasset, kan det se ut som ett bombnedslag i vissa rum. Ibland undrar man hur ända in i glödheta en katt, på en kort natt, har lyckats vända upp och ner på en helt full kattlåda eller hur vattenskålen har lyckats promenera ända bort till kattlådan och beblanda sig med kattsanden till en enda kletig gegga. Vi har sett en hel del varianter på vilda katter nu!

Vår återkommande gäst, det ståtliga europeiska korthåret Atos, däremot, tillhör den helt motsatta kategorin katter. När man kommer in i Atos rum på morgonkvisten så ser det ut som om en butler redan har ordnat till allting. Lådan, trots att den är använd, är ”spotless” och sanden ligger vackert. Det finns inte en enda sandmolekyl utanför lådan vilket vi finner helt osannolikt. Det skvätter alltid ut något men inte från Atos låda. Hans matskål är alltid fläckfri den med. Det finns inte ett gryn kvar och man kan alltid spegla sig i skålen. Vattenskålen – samma sak där. Inte en droppe bredvid.

Som grädde på moset så fäller Atos knappt ett hårstrå heller. Han ligger mest och gosar i sin hängmatta högt upp i klösträdet och verkar mest njuta av livet och en lugn och städad tillvaro! När han inte ligger i hängmattan så spenderar han en massa tid utomhus där han inte har haft några problem med 16 minusgrader som vi haft det här. Att ha lille Atos som återkommande gäst är vi väldigt glada för!

Atos den gosige

Atos den gosige

Atos myser i hängmattan

Atos myser i hängmattan

Atos bekantar sig med plasthusse

Atos bekantar sig med plasthusse

Atos

Atos

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *