Katthotellet Villa Minnet

Lille Rasmus förgyller stämningen!

Vi har tidigare skrivit om hur speciellt det är att ha äldre katter hos oss och nu i dagarna så checkade en riktig senior på hela 19 år vid namn Rasmus in hos oss! Rasmus är, precis som många av våra tidigare äldre gäster, så där ”mysigt äldre”. Allt går liksom lite långsammare, lite mjukare och lite försiktigare och ögonen lyser av gammal visdom. Dessutom så är äldre katter, precis som Rasmus, så fjäderlätta och de känns så ömtåliga. Det gäller att vara extra varsam med dem!

Rasmus får medicin både morgon och kväll mot diverse ålderskrämpor och vi skänker Rasmus en extra mjuk och varm hand när det är dags för tabletter och illasmakande saker. Rasmus uppskattar inte mediciner men vi är så varsamma som vi kan bli i alla fall! Det är ofta en utmaning för oss när vi måste tvinga en katt som vi knappt hunnit lära känna att äta tabletter som den inte vill ha men Rasmus har det inte varit några problem med. Visst gruffar, fnyser  och väser det lite motvilligt om Rasmus men allt har gått så bra!

Nu är hur som helst Rasmus på semester hos oss och vi passar på att skämma bort honom lite med någon extra klick blötmat med mycket sås eftersom Rasmus anser att smaken sitter i själva såsen. Det kan ju Rasmus ha förtjänat så här på ålderns höst! Dessutom så har Rasmus hela uteplatsen för sig själv och han spankulerar fram och tillbaka och spanar efter spännande saker med vinden i pälsen. Det bara klapprar och smattrar i kattluckan när Rasmus går in och ut!

Duktige Rasmus har lärt sig det här med kattlucka!

Duktige Rasmus har lärt sig det här med kattlucka!

Lille Rasmus spanar in uteplatsen

Lille Rasmus spanar in uteplatsen

Rasmus

Rasmus

3 tankar om “Lille Rasmus förgyller stämningen!

  1. Ulla

    Vad härligt att han anpassat sig så bra – och att ni är så fantastiskt fina med honom. Det är tryggt att veta, för vi tänker på honom varje dag.

  2. Disa

    Så fint ni skrivit om vår Rasmus, mina föräldrars katt. Låter som att han har en fin fin semester! 😃

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *