Katthotellet Villa Minnet

Våren och fästingarna!

Jo ni, nu är våren i full blom tycker vi och med det så kommer de inte så efterlängtade krypen fästingarna. De var tidiga i år och vi har redan hunnit plocka en fästing från vår gäst Sixtens lilla katthuvud. Den satt precis bredvid örat och vi vet att de gillar att sätta sig där pälsen är tunn och där det är extra varmt, speciellt runt huvudet och just vid öron, hals och panna. Vi försöker alltid att plocka hela fästingen men det är inte alltid så lätt på kittekatter då de ofta sitter dumt till inne i all päls. I detta fall så lyckades manövern fint och Sixten njöt av att bli kliad långt och länge där den ovälkomne parasiten suttit!

Vi tycker det är så himla mysigt när vi får gäster som den 16-årige Sixten som är så naturligt lugn och som spinner i princip hela tiden. Man behöver bara sätta in en fot i Sixtens rum så är han direkt framme för ordentligt med gos! Sixtens husse var lite orolig för att han kanske inte skulle kunna utnyttja det höga klösträdet eller höghöjden på uteplatsen. Sixten är dock en modig katt trots sin ålder och tar alla chanser till att vara herre på täppan! 🙂

Om man bara är försiktig så går det bra säger Sixten

Om man bara är försiktig så går det bra säger Sixten

Puh - jag klarade det!

Puh – jag klarade det!

Sixten

Sixten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *