Katthotellet Villa Minnet

En Abessinier? Och en Abessinier till?

Ja, hur stor är egentligen chansen att vi får in två katter av denna vackra, ganska ovanliga och ståtliga kattras? Att de sedan råkar hamna i rum som ligger precis bredvid varandra och att de dessutom råkar se precis likadana ut gör ju sannolikheten än mindre. Det finns en skillnad dock. Det är en sockersöt tjej och en ståtlig kille. Oj, vilka vackra kattbebbar de hade kunnat få!

Ester och Almar, som de här underbara rackarna heter, har ju dessutom ovanliga namn! Vi tycker det är jättefina namn på de här rävrödsfärgade katterna. Det är faktiskt så att den här rasen fortfarande verkar tämligen ovanlig för det är inte ofta vi ser dem. Abessinier har en nära kusin som är en långhårig variant och som då kallas Somalier och de är ännu ovanligare här.

Ester har hur som helst varit här ett tag nu och, även om det var stundtals låg svansföring medelst väsning i början, så har hon nu bott in sig ordentligt. Hon klättrar i våra gallernät, hon äter som en liten häst, hon springer runt som om hon äger hela bygget och är bara ett härligt skönt skratt vad hon än tar sig för. Det var ända tills den snygga killen Almar checkade in då förstås. Nu är det tillbaka till låg svansföring gentemot den nya spegelbilden till granne. Vi kan bara anta att de gillar varandra fastän de inte riktigt förstått det ännu. Kärlek börjar ibland med lite bråk brukar det väl heta 🙂

Spännande med nya grannar säger Ester

Spännande med nya grannar säger Ester

Ester

Ester

Gästbesökare i form av Denver

Gästbesökare i form av Denver

Almar är superarg

Almar är superarg

Almar

Almar

Fina Almar

Fina Almar

En tanke om “En Abessinier? Och en Abessinier till?

 1. Karin

  Haha!

  Känner igen ansiktsuttrycken på en snäll och rar abessinier respektive en mer bestämd, som har lättare att bli arg. Och visar det! Till alla omgivande katter och människor att skärpa till sig! Min ene kan få ALLT levande i närheten att ställa sig i vaksam givakt bara genom sin uppenbarelse! Medan den andre är rarare än rimligt.

  Gjorde alltså en sökning på abessinier och katthotell. Eftersom jag har 2 abessinier och kanske behöver kattpassning senare i höst. Tänkte att det kan kräva en del från katthotellet att förstå hur smart och snabb en abessinier faktiskt är. Har en sorrel (röd, som Almar och Ester. Och över-rar och ödmjuk, men lite mesig), och en blå (MYCKET bestämd, men gosig när det passar. Men KRÄVER då uppmärksamhet. Blå = vackraste färgen;). Båda är extremt närvarande, uppmärksamma, nyfikna, smarta, smidiga, matglada, stöldbenägna av all mat som kan hittas/stjälas. ”Stulet är gott”. När de är vakna… On/off – det finns bara 0% eller 100%. Men som alla katter sover de också gärna och mycket. Den vackraste, smartaste och mest personliga kattrasen – åtminstone enligt mig. Som har >50 års erfarenhet av diverse katter. Men som kan säga att en gång abessinier, alltid abessinier. Har man en gång fått förmånen att få äga (…eh? Vara betjänt till!) en abessinier, så kan man inte sluta.

  Jag återkommer om det blir aktuellt. Ville bara ge respons – hur kan man ha något annat än en abessinier…?

  /Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *