Katthotellet Villa Minnet

Inför vistelsen

Vaccination

Vi kräver att du vid bokning bekräftar att samtliga katter är vaccinerade mot kattsnuva och kattpest. Kombinationsvaccinationen (exempelvis Nobivac Ducat, Nobivac Tricat, Purevax RC eller Purevax RCP, beroende på var i vaccinationsprogrammet katten befinner sig) får vid incheckning inte vara:

 • äldre än 12 månader
 • nyare än 2 veckor

Vänligen notera att ni, vid incheckning, måste uppvisa giltigt intyg om detta. Vi kan inte ta emot din katt om du inte har med detta på grund av smittorisk för våra andra gäster.

P9130255

Kastrering

Könsmogna hankatter måste vara kastrerade.

Transportbur

Den bur som katten transporteras hit i MÅSTE vara fri från alla eventuella fel som gör att katten skulle kunna rymma ifrån den. Detta inkluderar burar med trasiga låsmekanismer till dörrar, dåliga dragkedjor, trasiga byglar som gör att taken kan ramla av med mera. Vissa bokningar kräver att katterna byter rum under vistelsen. Skulle en katt rymma under pågående flytt på grund av en trasig bur så är det på ägarens ansvar om katten försvinner.

Vi behåller alltid alla transportburar här under vistelsen i det fall vi av någon anledning tvingas utrymma lokalerna eller måste åka till veterinären. Av denna anledning så är det även nödvändigt att ni har en transportbur med er.

Sjukdom och Olycksfall

Om olyckan är framme eller om din katt blir akut sjuk så har vi, med bil, väldigt nära till Barkarby Djurakut. Behövs akut vård utanför Barkarby Djurakuts öppettider så kommer vi att åka till antingen Djursjukhuset Albanos akutmottagning eller Regiondjursjukhuset Bagarmossens akutmottagning. Beroende på tid på dygnet, trafiksituationen samt situationens art så åker vi även till Universitetsdjursjukhuset i Uppsala (UDS). För varje resa till veterinär debiteras 500 SEK som regleras vid utcheckning. För akutbesök till UDS eller regiondjursjukhuset i Bagarmossen debiteras 1000 SEK.

Oavsett förutsättningar så prioriterar vi alltid kattens välmående. Som kattägare förbinder du dig vid incheckningen att betala samtliga eventuella uppkomna kostnader för veterinärvård samt resor i samband med veterinärbesök under vistelsen, oavsett om katten är försäkrad eller ej.

Hälsa och Medicinering

Givetvis ska din katt vara vid god hälsa vid incheckning. Har din katt behov av medicinering så ger vi det utan extra kostnad. Kravet är att ni tar med medicin i rätt mängd. Vi har god erfarenhet av bland annat astma- och diabetesmedicinering. Vi utför dock inte blodsockermätning. Det är viktigt att katten som ska medicineras är samarbetsvillig om medicinen inte kan intas i maten. Om så ej är fallet kan vi inte garantera korrekt medicinering.

Vi kommer ej att kräva att du avmaskat din katt då detta enligt praxis endast bör ske vid behov. Skulle vi under vistelsen upptäcka att katten har behov av avmaskning så har vi avmaskningsmedel (Droncit Vet eller Milbemax Vet) och kommer att ge katten detta i rätt dos. Avgiften för en avmaskning är 250 SEK per kattrum och regleras vid utcheckning. Vi behandlar alltid båda katterna i ett rum vid en avmaskning.

Försäkring

Katthotellet har ansvarsförsäkring genom If.

Vi kommer vid incheckning att notera om din katt är försäkrad. Vi kräver dock inte att din katt är försäkrad även om vi givetvis rekommenderar det. Vid ett eventuellt veterinärbesök så automatreglerar vi inte med ert försäkringsbolag då detta tenderar att ta lång tid hos veterinären. Regleringen med försäkringsbolaget gör du som djurägare efter utcheckning.

In- och utcheckning
 • Utcheckning sker mellan 10:30 – 12:00 alla dagar
 • Incheckning sker mellan 16:00 – 18:00 alla dagar

Vi är ofta flexibla vad gäller dessa tider men då måste vi få reda på alternativa önskemål i förväg. Skriv då dessa önskemål i kommentarsfältet när ni bokar.

Transport hit med djurtaxi

Katthotellet erbjuder inte egen service i form av djurtaxi. Vi har dock ett gott samarbete med Niclas som driver http://husdjurstransporter.se. Vi rekommenderar varmt hans djurtaxitjänst! Du som kattägare behöver inte ens följa med på resan – Niclas är mycket van vid djur och löser, vid behov, hela transporten själv.

Husdjurstaxi

Husdjurstaxi

Mat och Sand

Avstämning av mat- och sandsort görs vid incheckning.

Torrfodret vi erbjuder är av märket Royal Canin. Vi erbjuder följande torrfodersorter:

 • Normal mat (”Indoor”)
 • Mat för kastrerade katter (”Sterilised”)
 • Mat för kattungar (”Kitten”)
 • Mat för mycket kräsna katter och endast om andra sorter inte fungerar (”Exigent”)

Kattsanden är av märket EverClean. Vi erbjuder följande sandsorter:

 • Parfymerad ”Multiple Cat”
 • Parfymerad ”Litterfree Paws”
 • Oparfymerad ”Extra Strength Unscented”

Skulle din katt behöva eget torrfoder eller våtfoder eller om den exempelvis är van vid annan sand så är du givetvis välkommen att ta med detta i rätt mängd. Det innebär också att du kan ta med mat som skall förvaras i frysen. Avdrag mot ordinarie pris görs inte.

Personliga önskemål och rekommendationer

Vi rekommenderar att du tar med en eller flera personliga saker som din katt känner igen doften av samt gärna älskar att leka eller gosa med. Vi brukar typiskt se gosefiltar eller egna kattkojor/kattbäddar som det absoluta toppvalet. De är ofta en trygg och varm plats att ha vid incheckning. Rummen är redan utrustade med kattsängar och krypin samt filtar men just doften från det egna hemmet har vi så klart svårt att efterlikna!