Katthotellet Villa Minnet

Om oss

Lugnt, rent och tryggt

Vi gör vårt yttersta för att alla katter som bor hos oss ska känna sig trygga och lugna. Att byta miljö är inte lätt för många katter. Vi vill att katterna som bor hos oss så snabbt som möjligt faller tillbaka i sitt naturliga beteende, precis som om de vore hemma. För att det ska ske så måste katterna framförallt känna sig trygga. Vi låter alla få sin tid medans vi försiktigt uppmuntrar genom kärlek, prat och bus. Vi är också mycket noggranna med renlighet och rutiner. Katter är otroligt rena djur som inte uppskattar smutsiga lådor, golv, matskålar eller inredning och de älskar rutiner. Höga ljud, smuts och annat som stressar katterna gör vi vårt yttersta för att motverka.

All-inclusive

Katthotellet fungerar som ett ”All-inclusive”-hotell. Detta innebär att vi står för torrfoder, kattsand, kärlek och allt som där ingår såsom kel, bus och gos inklusive, vid behov, rensning av ”ögongrus”, borstning och annat som vi som kattvärdar anser att din fyrfota gäst behöver.

Alla katter kan bland annat njuta av:

  • Nivåskillnader
  • Eget fönster
  • Stor klösmöbel upp till tak
  • Sviterna har egen kattlucka ut till egen uteplats
  • Mysmöbel och leksaker
  • Anpassade önskemål

Vi garanterar tillsyn av varje katt tre gånger om dygnet men oftast fler gånger. Mat ges två gånger om dygnet och då passar vi på att snygga till kattlådan också.

Våra rum

På vårt hotell har vi två typer av rum – standardrum och sviter. Totalt har vi 20 rum. Skillnaden mellan ett standardrum och en svit är att om du bokar en svit så får din katt tillgång till egen uteplats på 6-7 kvm. Om du har två katter så rekommenderar vi att du bokar en svit oavsett säsong. Även om dina katter är innekatter och normalt sett bara är inomhus så kan det vara bra att boka en svit – katterna är ju också på semester!

Tillstånd av länsstyrelsen

Katthotellet Villa Minnet har tillstånd för verksamhet med djur enligt 16§ i djurskyddslagen. Tillståndet beviljas av Länsstyrelsen i Stockholm och ställer krav på såväl praktik som utbildning och lokal. Vi har även gått grundkurs i läkemedelshantering för smådjur (D9-kurs).

Säkerhet

Våra lokaler är anslutna till Securitas inbrottslarm och brandlarm. Fastigheten är videoövervakad.

Om värdarna – Nicholas och Lotta

Katthotellet Villa Minnet är ett familjeföretag med hjärtat på det rätta stället. Vi öppnade portarna i december 2014. Inspirationen till att starta hotellet fick vi av vår tidigare älskade familjemedlem Trenton – den Norske Skogkatten. Det, i kombination med ett liv med katter sen långt tillbaka, vår idylliska tomts placering och vår kärlek för våra fyrbenta vänner gjorde att Katthotellet Villa Minnet till vår stora glädje är en verklighet.

I juni 2016 så blev vår expansion färdig då katthotell nummer två, också det en byggnad på vår tomt, öppnade upp för gäster. Expansionen innebar att vi fick plats för maximalt 40 katter istället för tidigare 16.

Familjen Hellström

Familjen Hellström

I fokus för vår verksamhet ligger alltid kattens välmående och välbefinnande. Vår ambition sedan starten är att du som kattägare ska känna dig trygg i vetskapen att ditt älskade husdjur är i goda händer under din semester. Därför är både Nicholas och Lotta utbildade enligt PawPeds Academy G1.

G1RibbonNobackground

Rekommendationer

Våra gästers mattar och hussar har betygsatt oss på Facebook och Reco. Ni kan se vad de har skrivit på Reco. Surfa även gärna till vår Facebooksida för att läsa mer om oss och om hur tidigare gäster och dess ägare har upplevt sina vistelser hos oss.

Rekommenderat Företag 2015 Reco

Katthotell eller kattpensionat?

Ja – vad är egentligen skillnaden?

Ett katthotell och ett kattpensionat är ju egentligen samma sak. Varför valde vi då att kalla katthotellet för just ett katthotell? Det kändes helt enkelt nyare. Det är bland annat den känslan vi kände att vi ville förmedla. Något nytt och modernt!